Kdo

Zavod Bufeto je prva profesionalna organizacija v Sloveniji, ki goji in razvija klovnsko gledališče - sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova.

Bufeto ustvarja avtorske predstave, sodeluje pri koprodukcijah, izvaja raznolike izobraževalne programe za otroke, mlade in profesionalne ustvarjalce ter kontinuirano, že 16 let, organizira in umetniško vodi mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf

Ustanovitelja Zavoda Bufeto in osrednja ustvarjalca sta Nataša in Ravil Sultanov, diplomanta moskovske cirkuške akademije, ki v Sloveniji delujeta in ustvarjata že 30 let.

Več na:

https://zavodbufeto.com/

https://sl.klovnbuf.si/

 

Mismo Nismo  je alt-art cirkuška skupina iz Ljubljane. Smo pesimisti, ki želimo sprejeti negotovost prihodnosti skozi izkušnje (prekarne) sedanjosti / prekarnega Zdaja. Naša estetika je surova, eksperimentalna ter polna napak. Forma je eksperiment in Ideja je vse.

https://mismonismo.org

 


Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi.

Pot Cirkokroga se je začela, ko so se študentke socialne pedagogike spoznale z mladinskim cirkusom, ki ga v Evropi že več let priznavajo kot učinkovit medij dela z ljudmi. Po nekaj letih raziskovanja na lastno pest so leta 2005 ustanovile Združenje za cirkuško pedagogiko Cirkokrog. V okviru združenja razvijamo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega dela in neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

Tekom let so se druščini Cirkokroga priključili in jo soustvarjali raznoliki ljudje – žonglerji, akrobati in artisti iz Slovenije in drugih držav. Vezivo pa je bilo in še vedno je skupno razvijanje cirkuških veščin ter razvoj uporabe cirkusa kot medija pri delu z ljudmi.

Vsi prihajamo iz različnih vetrov, a vseh nas druži cirkus. Cirkus, ki nam vzbuja navdušenje, radovednost, fascinacijo in seveda kdaj tudi frustracijo. Cirkus, s svojo pestrostjo veščin, barv in oblik, kjer lahko sami sebe odkrivamo na novo, se drug od drugega učimo in družimo. Cirkus, preko katerega ustvarjamo in preko katerega trosimo čarobni prah na tiste, ki se jih dotaknemo. Kot medij pedagoškega delovanja uporabljamo razne cirkuške veščine. Na rednih tedenskih srečanjih se drug od drugega učimo raznih cirkuških tehnik in skupaj ustvarjamo lažje skupinske akrobacije.


http://cirkokrog.com/Gledališče Ane Monro (GAM) se je od ustanovitve leta 1981 iz majhne, a izrazno in umetniško močne gledališke skupine, ki je okrogla tri desetletja ustvarjala za ulico in na ulici, razvilo v referenčno producentsko hišo ter se oblikovalo v društvo (1990) in nevladno organizacijo (2019), ki deluje v javnem interesu na področju kulture (od 2014) ter vzgoje in izobraževanja (od 2017).

Najvišji organ Društva GAM je Občni zbor, ki ga sestavljajo vsi člani društva.

Glavno področje našega delovanja je javni prostor, ki ga v okviru svojih prosto dostopnih dogodkov spreminjamo v oder umetnosti in prostor srečevanja ter druženja najširših množic, ki jih za kratek čas povežemo v skupnost.

https://www.anamonro.si/